Herään sunnuntaiaamuna klo 7.05! Aamutoimen tiimellyksessä vilkaisen peiliin... Sieltä katsoo vieras mies. Vaalea lyhyt tukka pystyssä, harmaiden silmien alla tummat juonteet ja silmäkulmissa muutama syvempi uurre lisää... Näyttää siltä että ikärenkaitakin oli muutaman kuukauden aikana tullut lisää... Vaaka kertoo karua totuutta, taas parisataa grammaa lisää... Edellisestä punnituksesta on viikko. Hitto vieköön, jos kuukaudessa saa lisää liki kilon, sehän tekee vuodessa jo kymmenisen kiloa - näin suoralla matematiikalla laskettuna... Samalla laskukaavalla kymmenessä vuodessa pääsisi jo otsikoihin: "Keski-ikäinen mies ei pääse liikkumaan sängystään runsaan ylipainon vuoksi" tai "Kallion palolaitos nosti ylipainoisen ulos ikkunasta - ei mahtunut hissiin".

Siirryn läppärini luo ja avaan useita välilehtiä. Tämä on nykyaikaa -  voi käsitellä runsasta tulevaa tietomäärää samanaikaisesti. Facebookissa ystävät toivottelevat hyvää pääsiäistä ja jotkut ovat ladanneet tulppaaneja ja mämmin kuvia sivuilleen. Kurkkaan poikien treffisivuja. Samat komeat pojat ja miehet tunkeutuvat näytölle. Osa onkin jo online ja osa loistaa valkoisine hymyineen poissaolollaan. On se aika aamusta, jolloin sinkut heräävät toiveikkaina uuteen päivään tai jotkut toiset miettivät, mikä olikaan sen tyypin nimi, joka juuri äsken poistui sängystäni... Omien viestien määrä: 0.

Taloussanomien otsikko kiinnittää huomioni: "Miljardibisnes - parisuhde syntyy nykyisin netissä". Luen artikkelin, jossa kerrotaan kuinka pohjoismaalaiset ovat innokkaita nettideittailijoita. Suomalaiset jäävät vielä ruotsalaisten ja norjalaisten taakse perinteisillä seuranhakupalstoilla, mutta uudella Victoria Milan -sivustolla, suomalaiset ovat kiilannet kärkeen. Sivustosta tekee erityisen se, että se on tarkoittettu, jo suhteessa eläville henkilöille, jotka haluavat ulkopuolista piristystä elämäänsä. Siis pettäjäsivusto! Mielenkiintoista jutusta tekee sen, että lähes puolet suomalaisista käyttäjistä on naisia.

Poltan ikkunastani aamusavukkeen ja mietin pettäjäsivustoa. Samaa aihetta käsittelin itse edellisenä iltana eräällä chat-palstalla nettituttuni kanssa. Onko oikein hankkia itselleen ulkopuolinen suhde? Usein kuulee sanottavan, että meillä on avoin suhde. Mitä? Avoin suhde... siis oikeus mennä ja pettää toista? Kuinka monta ihmistä voi kuulua yhteen parisuhteeseen? Olen varmaan hieman vanhanaikainen, mutta mielestäni nämä avoimet suhteet tulisi lopettaa kertaheitolla tai sitten pohtia sitä onko kyseistä parisuhdetta enää lainkaan? Itse en lämpene ajatukselle, että suhteen aikana suditaan pensselillä muita tauluja...

Tästä aiheesta heräsi jälleen kerran mieleen ajatus omasta kirjallisesta ilmaisusta. Kirjoitan paljon itselleni. Se on tapa, jolla käsittelen asioita, joihin ei keskustelemalla saada vastausta. Samalla se on omanlaista elämän uudelleenjäsentelyä. Ystävälläni on blogi, jota käyn lukemassa, vaikka en sitä kommentoikaan ;) Tästä olen saanut jo muutaman huomautuksen. Blogi on kuitenkin hyvä tapa seurata toisen ihmisen elämää ja ajatuksia. Ja jos se vielä kirvoittaa keskustelua, niin mikäs sen parempaa. 

Mistä sitten kirjoittaisin? Luin eräänä päivänä Lea Pulkkisen ja Katja Kokon tutkimusselosteen "Keski-ikä elämänvaiheena", jossa pureuduttiin seuraaviin aiheisiin:

"Selosteessa valotetaan monia keski-ikäisen ihmisen elämän puolia: koulutusta, toimeentuloa ja asumista, perhettä, työtä ja työn epävarmuutta, työn laadullisia piirteitä, hyvinvointia työssä ja työn ja perheen yhteen sovittamista, vapaa-ajan vieton sisältöjä, päihteiden käyttöä, terveyttä, tyydytystä ja huolta aiheuttavia asioita elämässä ja psyykkistä hyvinvointia."

Eli periaatteessa kaikkia niitä arjen asioita, joiden ympärillä minunkin elämäni tällä hetkellä pyörii... Blogini otsikko antaa osviittaa myös lisäväristä, jolla kirjoitteluani pyrin värittämään...Näillä rakennuspalikoilla menen siis eteenpäin ja toivon, että noista palikoista saan aikaan ajattelemisen aihetta, Ainakin itselleni :)

Äsken rakas ystävättäreni soitti ja pyysi sunnuntaikahville: "Pannaan nätit vaatteet päälle ja juodaan hienosti kahvia.." Illalla tapaan oikean Tarzanin, jonka kanssa katsastetaan Helsingin iltaelämää...

Mukavaa sunnuntaipäivää meille kaikille :)