Kevät on tullut vihdoinkin. Sinkuilla hormonit hyrräävät normaalia vauhdikkaammin ja helluntai-päivän uskomus koko kesän kestävästä sinkkuudesta lähenee uhkaavasti.  Jos satut olemaan yli nelikymppinen homomies, jolla vuosien elämän ilot ovat tasaisesti jakaantuneet ympäri jumalaista kehoasi, et enää seiso samassa jonossa gaybaarien haluttujen ja himoittujen kanssa.  Tuolloin yksi keino tavata uusia ihmisiä ovat erilaiset nettitreffit.
Nettisivujen profiileiden laatiminen on oma taitolajinsa. Se on omanlaisensa salatiede, jossa suurin osa tietää kirjoittamattomat pelisäännöt, joiden mukaan profiileja laaditaan, mutta myös kuinka niitä tulkitaan. Kuinka totuudenmukaisia nämä nettiprofiilit oikeastaan ovat? Kuinka paljon voit kertoa itsestäsi ja omista salaisimmista toiveistasi paljastamatta liikaa? Erään nettitreffiohjeistuksen mukaan kannattaa kertoa mahdollisimman paljon yksityiskohtia ja näin houkutella useampia ottamaan yhteyttä.
 
KUVA
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Sen vuoksi yksi nettiprofiilin tärkeimmistä elementeistä on valokuva. Kuvaksi valitaan usein sellainen, joka antaa sinusta sen kaikkein parhaimman kuvan ja kertoo sinusta ihmisenä;  hymyilevä positiivinen kasvokuva tai harrastuksen parissa napattu pikainen otos. Usein  kuva homosivustolla on epäselvä vastavalossa otettu epäselvä profiilikuva, jonka tulkitseminen jää katsojan vastuulle. Jos leveyspiirisi ei ole sopuisassa suhteessa pituuspiiriisi, välttele edellisen kesän uimahousukuvia grillijuhlien jälkilöylyissä. Kasvokuva on suositeltava otettavaksi yläkulmasta, niin että kaksinkertainen pelikaanihelttasi ei pilkota leuan alta. Jotkut ovat rohkeasti napanneet kuvan paljaasta jalkovälistään. Mitä tämä kertoo henkilöstä? Tapahtuuko aivotoiminta tuossa löysästi roikkuvassa nahkakukkarossa ja pitäisikö julkisesti treffailla mulkun näköistä miestä?
 
PITUUS JA PAINO
Miehen pituuteen usein rinnastetaan muidenkin kehon osien koko. Pituus useimmiten ilmoitetaan sellaisena kun se normaalistikin on. Lumikin kavereiden kokoiset pätkät  pyöristävät pituuttaan sentillä ylöspäin, ihan vaan poistaakseen tuon miehen pituuteen liittyvän vääristyneen stereotypian. Mutta pituudella on aina kaveri ja se on valitettavasti paino. Jos oikeasti olet langanlaiha ja rasvaprosenttisi on nolla, voit totuudenmukaisesti paljastaa oikean painosi. Muussa tapauksessa valehtele!  Valehtele paljon! Pudota painoasi kymmenellä kilolla muutamassa sekunnissa. (Huomaa, että kuvan tulee olla samassa linjassa ilmoittamasi painon kanssa.) Tarkoituksenahan on luoda ensivaikutelma, jonka perusteella sinuun otetaan yhteyttä. Kun yhteys on luotu, voit myöhemmin paikkailla tilannetta ”muutama kilo on tullut viimeaikoina, mutta nyt laihiksella” –selityksillä.  
Oman ryhmänsä muodostavat karhuhomot, joille pullea keskivartalo on ihastus. Tulee muistaa, että pelkästään pyöreä rasvakerros navan ympärillä ei riitä, vaan koko ulkoinen habitus tulee olla samassa linjassa nallemaiseen olemukseen. Tuolloin kropassa tulee olla karvoja enemmän naaliturkissa ja karhuhomo harvemmin tepastelee vastaan Hugo Bossin puvussa, vaan ennemminkin miehekkäässä ruutupaidassa ja farkuissa.
thumb_1334576339.png
 
TUPAKOINTI / ALKOHOLI
Monelle tupakointi on yksi tärkeä kriteeri nettipartnerin valinnassa. Tämän vuoksi kauaskatseinen profiilin luoja ruksaa väkäsen ”Ei tupakoi” –ruutuun. Miksi suotta poistaa potentiaaliset ehdokkaat jo tässä vaiheessa? Jos tapaamisasteelle edetään, muutaman kahvikupillisen jaksaa vielä Nicoretten ja Mynthon-rasian voimalla. Jos treffi osoittautuu onnistuneeksi ja tapaamisia on luvassa vielä jatkossakin, kannattaa punastellen tunnustautua ”satunnaiseksi tupakoitsijaksi”, vaikka Marlboroa palaisikin normipäivänä liki puolitoista askia. Kyllä rakkaus antaa pienet paheet anteeksi?
Alkoholin käytössä kannattaa ottaa kultivoitunut lähestymistapa. On fiksumpaa ilmoittaa käyttävänsä hieman kuivaa valkoviiniä kalan kanssa kuin six-pack olutta iltauutisten aikaan. Kukaan ei tietoisesti halua vierelleen jo hyvän matkaa alkoholisoitunutta homoa, vaan kynttilän valossa viiniä siemailevan kulinaristin. Loppujen lopuksi suurimman osan näistä kultivoituneista henkilöistä tapaa baaritiskillä kymmenen minuuttia ennen valomerkkiä tilaamassa viittä salmaria ja kolmea pitkää keskiolutta : ihan vaan janoonsa… Ai niin ja vielä yks fisu siihen lisäksi...

HARRASTUKSET
Profiilissa ilmoitetut harrastukset ja mielenkiinnon kohteet kertovat paljon siitä millainen henkilö on tai ainakin millainen tämä haluasi olla. Yksityiskohtaisia kuvauksia ei profiilissa kannata kertoa, vaan jättää lukijan mielikuvitukselle tilaa. Ooppera ja teatteri voi tarkoittaa, että olet kerran käynyt katsomassa kaupungin teatterissa firman tarjoaman pikkujoulunäytöksen ja oopperassakin on käyty nauttimassa väliaikakuohuviinit. Taiteen ystävänä on nähty Mona Lisan Louvressa ja sen jälkeen on kiirehdity Champs – Élysées: lle ihailemaan kuuluisien muodinluojien luomuksia.

Urheilu harrastuksena kertoo, että henkilö pitää huolta kunnostaan ja ei ilmeisesti ole lihava. Jos paino lukema kuitenkin lähentelee pituutta, urheilua harrastava henkilö luokitellaan nopeasti lihaksikkaaksi namupalaksi. Salilla käynti onkin yksi suosituimmista harrastuksista: itse nostelee laiskasti kahden kilon punnusta samalla ihastellen peilin kautta viereisen adoniksen hauislihaksia. Parasta salikäynnissä ovat kuitenkin pukuhuoneen viattomat silmäilyt ja saunan paljastavat löylyt.

Ohessa muutama esimerkki muista suosituista urheiluharrastuksista
- pyöräily : pyörällä lähikuppilan terassille tai ystävättären luo iltakahville
- sulkapallo, tennis, squash: maila on vaatekaapissa, kerran kokeiltu
- tanssi: ainakin kerran viikossa Herkun tanssilattialla euroviisujen tahdissa
- lenkkeily, juoksu:  kaverin kanssa Töölönlahtea ympäri kerran ja sen jälkeen kahville
- uinti: kesällä Pihlajasaaren nakurannalla kastanut varpaat kylmään meriveteen

ESITTELY
Esittelytekstissä voi kertoa itsestään enemmän kuvaavimmilla sanoilla. Tässä osassa ei vielä kerrota, että kärsii elämää suuremmasta eroahdistuksesta tai että useiden treffien jälkeen ei vieläkään ole osunut oikeaa kohdalle.  Esittelytekstissä kannattaa antaa itsestä huoleton, hyvinvoipa, itsenäinen ja joustava kuva. Mitä enemmän kriteereitä laittaa, jokainen niistä karsii potentiaalisen treffikumppanin pois.

Tärkeää on ilmoittaa, mitä itse etsii. Jotkut etsivät elämänkumppania, kahvi- /matkaseuraa, jotkut ilmoittavat suoraan haluavansa vain seksiseuraa.  Joillakin on myös selkeästi ilmoitettu, millaisilta henkilöiltä ei kaivata yhteydenottoja: lihavat, vanhat (ikä usein tarkkaan määritelty), tyttömäiset, poikamaiset jne.  Myös seksuaaliset mieltymykset auttavat nettikumppanin valinnassa: heiluttaako peittoa päällä vai painaako patjaa alla, saako väreitä nahka-asuista tai muista vaatekappaleista?  Samoin monen suuri haave on vessa-asioiden toimittaminen makuukamarin puolella tai tuhkaluukun nuohoaminen muullakin kuin lihallisilla välineillä.

Nyt profiili olisi vain enter- napin painalluksen päässä julkaisemisesta. Joku saattaa ihmetellä kirjoitukseni pinnallisuutta ja keskittymistä ulkoiseen puoleen. Haloo! Homot ovat pinnallisia… Mitä nuorempi, sitä tärkeämpää on ulkoinen olemus, niin itsellä kuin mahdollisella kumppanilla.  Ulkoiset kriteerit määrittelevät sen millainen olet. Kuka haluaa ruman kumppanin rinnalleen? Oletko koskaan kuullut homoystäväsi kertovan uudesta poikakaveristaan: ”Se on tosi fiksu ja älykäs”? Ei, vaan ensimmäisenä kuvataan ulkonäkö:” Se on tosi komea ja sillä on tosi iso…”  
Kun homo vanhenee ja huomaa oman markkina-arvonsa vähenevän samaa tahtia kuin Nokian osakkeen arvo, alkavat omat tiukat kriteerit muuttua ja kiinnostus kohdistua myös sisäiseen kauneuteen ja varsinaisen onnellisen parisuhteen ja ystävyyden etsintään. Silloin on aika muuttaa myös nettiprofiilin esittelyä… ”Lihavatkin ja vähän vanhemmatkin saavat jo vaivautua!”
 
thumb_1334576295.png